صفر تا صد ارتودنسی دندان
نوشته شده توسط : s.gh

ارتودنسی دندان یکی از شاخه های تخصصی در حوزه دندانپزشکی است که به کنترل، پیشگیری و درمان انواع ناهنجاری های دندانی و فکی می پردازد. ما در اینجا قصد داریم به صفر تا صد ارتودنسی دندان بپردازیم؛ با ما همراه باشید.

ارتودنسی دندان چیست؟

ارتودنسی دندان یکی از شاخه های تخصصی در حوزه دندانپزشکی است که در آن متخصص ارتودنسی به کمک انواع روش های ارتودنسی اعم از ارتودنسی ثابت و متحرک به کنترل، پیشگیری و درمان انواع ناهنجاری های دندانی و فکی اعم از روی هم رفتگی دندان ها، کجی دندان ها، فاصله بین دندان ها، جلو یا عقب بودن فکین و .... می پردازد.

متخصص ارتودنسی کیست؟

متخصص ارتودنسی یا ارتودنتیست، دندانپزشکی است که پس از گذراندن دوره دندانپزشکی عمومی حدود 3 الی 4 سال هم دوره تخصصی ارتودنسی را پشت سر می گذارد.

انواع روش های ارتودنسی دندان

متخصص ارتودنسی با توجه به سن بیمار، نوع و شدت ناهنجاری دندانی و فکی یکی از روش های ارتودنسی که شامل ارتودنسی ثابت و متحرک است را برمی گزیند.

ارتودنسی ثابت

ارتودنسی ثابت نوعی از روش های ارتودنسی است که در این روش تمامی تجهیزات ارتودنسی تا پایان طول درمان به دندان های بیمار متصل باقی می ماند. متخصصین ارتودنسی معمولا برای درمان ناهنجاری های شدید دندانی و فکی استفاده از ارتودنسی ثابت را تجویز می کنند.

ارتودنسی ثابت خود انواع مختلفی دارد که شامل ارتودنسی فلزی، ارتودنسی سرامیکی، ارتودنسی دیمون و ارتودنسی پشت دندانی (لینگوال) است.

ارتودنسی متحرک

یکی دیگر از انواع ارتودنسی دندان، ارتودنسی متحرک است که در اکثر مواقع برای درمان ناهنجاری های جزئی تا متوسط دندانی تجویز می شود. همان طور که از نام این روش پیداست، تجهیزات ارتودنسی قابلیت جابجایی دارند. بدین معنی که بیمار در هنگام غذا خوردن، نوشیدن، مسواک زدن و نخ دندان کشیدن می تواند ارتودنسی متحرک را از دهان خود خارج کند.

انواع ارتودنسی متحرک شامل الاینر (اینویزیلاین) و ریتینر (نگهدارنده ارتودنسی) است.

مراحل ارتودنسی دندان

مراحل ارتودنسی دندان بر اساس نوع درمان و ناهنجاری می تواند متفاوت باشد اما به طور کلی ارتودنسی یک سری مراحل ثابت دارد که به شرح زیر است:

  1.  در جلسه مشاوره ارتودنسی دندان های شما معاینه می شود.
  2. به منظور بررسی دقیق تر از دندان های شما عکس رادیولوژی گرفته می شود.
  3.  متخصص ارتودنسی با توجه به تصاویر دندان و معاینات انجام شده، نوع درمان، طول درمان و هزینه ارتودنسی را به شما اعلام می کند.
  4.  قبل از شروع درمان، متخصص ارتودنسی وضعیت دندان ها و لثه های شما را بررسی می کند. در صورتی که پوسیدگی دندانی یا بیماری لثه داشته باشید، نیاز است که ابتدا این موارد درمان شوند.
  5. حال بر اساس نوع ارتودنسی (ثابت یا متحرک) درمان شما شروع می شود.

 





:: بازدید از این مطلب : 170
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 23 آبان 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: